nieuws

VCN-kantoren kunnen vergoeding laten incasseren

Archief

Na Voogd & Voogd introduceert nu ook serviceprovider VCN een incassodienst voor de aangesloten kantoren. Het gaat in eerste aanleg om de bemiddelingsvergoeding voor producten die vallen in het Totaal Pakket van VCN; naast schadepolissen is dat ook de uitvaartverzekering. De incassodienst biedt VCN gratis aan.

VCN-kantoren kunnen vergoeding laten incasseren

VCN zal over de te incasseren bemiddelingsvergoeding volledig assurantiebelasting afdragen. Het volmachtbedrijf in Nuenen werkt aan een oplossing voor btw-plichtige diensten; daarvoor zal te zijner tijd het woord serviceabonnement worden gebruikt. "Dat doen we nu bewust niet", licht directeur Stefan Bell toe. "We noemen het bemiddelingsvergoeding, zodat duidelijk is dat het om assurantiebelasting gaat."
In de VCN-software kunnen de 700 aangesloten bemiddelaars de provisie op nul zetten en zelf (per relatie) hun vergoeding bepalen. VCN incasseert die samen met de verzekeringspremie bij de klant; de bemiddelingsvergoeding wordt wel duidelijk gespecificeerd op de nota voor het Totaal Pakket.

Reageer op dit artikel