nieuws

’Stimuleer strijd hypotheken’

Archief

De Consumentenbond en de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) zijn blij met het pakket maatregelen dat minister De Jager afgelopen zaterdag naar buiten bracht om de hypotheekverstrekking door banken te verbeteren. Zij hopen nu dat de minister de gelegenheid aangrijpt om ook het gebrek aan concurrentie op die markt aan te pakken, zo bericht De Telegraaf vandaag.

’Stimuleer strijd hypotheken’

Directeur Bart Combee van de Consumentenbond noemt het 'zorgelijk' dat de Nederlandse hypotheekmarkt weinig aanbieders kent en er weinig concurrentie is, waardoor tarieven hoog liggen. "Het zou goed zijn als de minister van Financiën daar ook meer oog voor heeft", aldus Combee. Die gebrekkige concurrentie wordt nog eens kunstmatig verlamd doordat de staatsgesteunde banken ING en ABN Amro van Brussel geen prijsleider mogen zijn. Daardoor bepaalt marktleider Rabobank het prijsniveau van hypotheken. Ook makelaarsvereniging NVM vindt dat er nog te weinig concurrentie op de markt is. "De huizenbezitter heeft amper keus uit hypotheekaanbieders." (De Telegraaf, pag. 15)
 

De Jager: eed moet integriteit van elke bankier waarborgen
(Trouw, pag. 3)

 

Woningbezitter spaart voor aflossing hypotheek
(Trouw, pag. 12)

 

Als sparen niet oplevert

(Volkskrant, pag.29)

 

De Jager wil van banken openheid hypotheektarief
(FD, pag. 11)

Hogere lasten worden afgewenteld op de deelnemers van pensioenfondsen
(FD, pag.13)

 

Reageer op dit artikel