nieuws

Reaal neemt afscheid van beleggingspolis

Archief

Reaal stopt per 1 mei met de verkoop van beleggingsverzekeringen. Een uitzondering wordt gemaakt voor bestaande klanten met een beleggingspolis: die kunnen hun product indien gewenst nog wel omzetten naar een in mei te introduceren nieuwe variant van de verzekering.

Reaal neemt afscheid van beleggingspolis

Voor nieuwe klanten die een beleggingsverzekering aanvragen, geldt een uiterste ingangsdatum van 1 september. "We hebben besloten om voor vermogensopbouw de bancaire route te kiezen: bankspaarproducten dus", zegt directeur Leven, Hypotheken en Bancair Bart Janknegt.
Komende maand gaat Reaal tevens het compensatieprogramma voor de 800.000 huidige bezitters van een beleggingspolis uitrollen. In dat kader biedt de maatschappij nog wel de mogelijkheid om de bestaande verzekering om te zetten in een betere variant: de Vermogensverzekering (vanaf 14 mei) of een variant daarvan met renterekening (vanaf eind dit jaar). "Een deel van de portefeuille, bijvoorbeeld de oudregimepolissen, zit zodanig fiscaal beklemd, dat zij uit belastingtechnische overwegingen beter door kunnen met een beleggingsverzekering", licht Janknegt toe. Volgens hem gaat het om enkele tienduizenden klanten.
Reaal heeft in totaal zo'n driekwart miljard aan premie-inkomsten uit individuele beleggingsverzekeringen, bijna evenveel als marktleider ASR.
Radar besteedt maandagavond overigens opnieuw aandacht aan het compensatietraject voor beleggingspolissen: het Tros-programma neemt het flankerend beleid van verzekeraars onder de loep. (20.30 uur, Nederland 1)

Reageer op dit artikel