nieuws

Prinses Máxima opent verzekeringsconferentie

Archief

Prinses Máxima opent vrijdagochtend 1 juni de vierde internationale conferentie van de verzekeringskoepel Insurance Europe (voorheen CEA). Zij zal daartoe in het Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam een toespraak houden.

Prinses Máxima opent verzekeringsconferentie

De conferentie staat in het teken van de verantwoordelijkheid die verzekeraars wereldwijd hebben bij het bieden van zekerheid en bescherming aan consumenten en het bedrijfsleven. Daarbij staan de toegankelijkheid en begrijpelijkheid van financiële producten en het aangaan van een duurzame relatie met de consument centraal. Het Verbond van Verzekeraars, lid van Insurance Europe, is gastheer van de bijeenkomst.
Máxima spreekt in haar hoedanigheid van erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken en VN-adviseur 'Inclusive Finance'. Andere sprekers zijn Eurocommissaris Michel Barnier (Interne Markt), Europarlementariër Burkhard Balz en Nationale-Nederlanden-topman Tom Kliphuis.

Tot voor kort heette de verzekeringskoepel nog Comité Européen Assurances (CEA). Het platform telt 34 leden, die 5.000 verzekeraars en herverzekeraars vertegenwoordigen, die werk geven aan bijna een miljoen mensen.

Reageer op dit artikel