nieuws

‘Klachten over levenpolis met garantie zullen toenemen’

Archief

Edgar du Perron, voorzitter van de geschillencommissie Kifid, gaat ervan uit dat de komende jaren meer klanten gaan klagen dat zij een veilig maar duur garantieproduct geadviseerd hebben gekregen in plaats van bijvoorbeeld een beleggingsverzekering, zo stelde hij op een onlangs gehouden informatiebijeenkomst van Bureau D&O.

Vanwege de strengere solvabiliteitseisen waar verzekeraars mee te maken krijgen, moeten maatschappijen die levensverzekeringen met garantie aanbieden, hogere reserveringen gaan aanhouden. Op de bijeenkomst wees Leo de Boer, directeur van het Verbond van Verzekeraars, erop dat de markt er rekening mee moet houden dat de premies van dergelijke garantieproducten daardoor zullen stijgen. Du Perron verwacht om die reden dat het aantal klachten bij Kifid zal toenemen. "Deze waarschuwing sluit aan bij een eerdere uitspraak van de AFM dat van de adviseur wordt verwacht dat hij bij advisering van een vermogensopbouwproduct een afweging maakt tussen een advies voor een garantieverzekering of een beleggingsverzekering en deze onderbouwing ook vastlegt in zijn dossier", aldus D&O.

Reageer op dit artikel