nieuws

ING verhoogt opslag variabele hypotheekrente

Archief

ING verhoogt per 1 augustus de opslag voor de maandvariabele hypotheekrente voor een deel van het klantenbestand. Klanten die sinds juni 2009 een hypotheek hebben gesloten met een variabele rente gaan bovenop het Euribor-tarief een opslag van 2,75% betalen. Dat was tot nu toe 2,4%. Tussen volgende week en eind juni ontvangen de 19.000 klanten daarover een brief.

ING verhoogt opslag variabele hypotheekrente

"De hypotheeklening die u bij ons heeft afgesloten, moeten we als bank financieren. Dit mogen we deels doen met spaargeld dat bij ons is ondergebracht, en deels met geld dat we lenen op de kapitaalmarkt, onder meer bij andere banken. Ontwikkelingen op de financiële markten en de aangescherpte wetgeving hebben ertoe geleid dat de kosten voor deze financiering al langere tijd stijgen", zo legt ING, na Rabobank de grootste hypotheekverstrekker van ons land, uit in de brief.
ING biedt hun wel een alternatief: zij kunnen tijdelijk overstappen naar een rentevaste periode van drie jaar tegen het tarief van de eenjaarsrente. "De rente en daarmee de maandlasten van de aanbieding zijn op dit moment hoger dan de maandlasten van de variabele rente met opslag", zo waarschuwt de geldgever het intermediair. Het aanbod geldt tot vier weken na ontvangst van de brief. Wordt gekozen voor een vaste rente, dan kan de klant later niet meer terug naar variabele rente.

Reageer op dit artikel