nieuws

IMK en Nibud pakken zwak financieel beheer ondernemers aan

Archief

Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) en het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) hebben gezamelijk een programma van budgetcoaching voor zelfstandig ondernemers opgesteld waarbij IMK-budgetcoaches Nibud-gecertificeerd aan de slag gaan om te voorkomen dat zelfstandig ondernemers door eigen onvermogen in financieel zwaar weer terechtkomen.

IMK en Nibud pakken zwak financieel beheer ondernemers aan

Het Nibud ziet jaarlijks duizenden ondernemers in de problemen komen doordat met name uitgaven in de privésfeer niet in de pas lopen met de inkomsten. Nibud directeur Gerjoke Wilmink noemt dat zorgelijk. IMK-directeur Han Dieperink: "Juist in deze periode van economische tegenwind is een gezond financieel fundament essentieel om weerbaarheid tegen financiële tegenvallers te verhogen. Ook wij zien in de praktijk dat een grote groep ondernemers niet op de hoogte is van basale financiële zaken als het beheren van een zakelijke portemonnee en een privé portemonnee. Meer aandacht voor budgetbegeleiding richting die ondernemer is dus absoluut noodzakelijk. Voor de ondernemer zelf, maar ook voor de samenleving. Een ‘omgevallen’ ondernemer kost de samenleving namelijk gemiddeld 115.000 euro. En dat is een fors bedrag." Ongeveer 10% van de jaarlijkse starters stopt met een problematische schuldsituatie.

Reageer op dit artikel