nieuws

‘Fietsverzekering onnodig duur’

Archief

Fietsverzekeringen blijven honderden euro’s per jaar kosten, ondanks een forse daling van het aantal diefstallen in de afgelopen acht jaar. In de donderdageditie van De Telegraaf spreken consumentenorganisaties daar schande van, want jaarlijks wordt bij de helft van de miljoen verkochte nieuwe fietsen een dure polis gesleten.

‘Fietsverzekering onnodig duur’

In de laatste acht jaar was er een forse daling van het aantal geregistreerde fietsdiefstallen. Werden in 2004 nog zo'n 965.000 tweewielers gestolen, dat aantal daalde tot 450.000 vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van het Centrum Fietsdiefstal. De Consumentenbond noemt het onbegrijpelijk dat de premies gelijk blijven. "Veel mensen blijven een fietsverzekering afsluiten bij hun rijwielhandelaar", zo vertelt Saskia Kluit, zegsvrouw namens de Fietsersbond, in De Telegraaf. "Dat is natuurlijk een mooie bron van inkomsten."
Eén van de grootste spelers op de markt, ENRA-directeur Henk van den Berg, reageert verbaasd. "De kans dat een fiets gestolen wordt, is niet kleiner geworden. Het aantal geregistreerde diefstallen is misschien wel gedaald, maar niet iedereen in Nederland doet meer aangifte." Daarnaast kan de premie niet omlaag, omdat er meer geclaimd wordt op schade aan de fiets. "Bijvoorbeeld als een lamp gesloopt wordt."
(De Telegraaf, pag. 11)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Gepensioneerden Philips willen geld terug
(Het Financieele Dagblad, pag. 1)
 
Banken: taks bedreigt rating
(GFD, pag. 1)
 
Pensioenfondsen bijten nu van zich af
(FD, pag. 9)
 
AFM corrigeert persbericht Dela
(Volkskrant, pag. 22)
 
Hypotheekrente ING stijgt fors
(Volkskrant, pag. 22)
 
 

Reageer op dit artikel