nieuws

Familie Cinjee houdt branche nog steeds bezig

Archief

Cinjee is ter ziele, maar leeft nog volop in de branche. Het bericht dat de familie Cinjee opnieuw met juridische stappen dreigt, was de laatste twee weken van maart het meest gelezen bericht op AMweb.

“Het faillissement van Cinjee Advies is van buitenaf veroorzaakt (door ASR, AFM, DNB en AM)”, zo wast “de oud-directie van Cinjee Advies”, waarmee de brief is ondertekend, haar handen in onschuld. De reacties op AMweb zijn niet mals. Verontwaardiging voert de boventoon: “De Cinjees tonen wel lef met de recente brief”. Maar ook vergelijkingen met het DSB-debacle zijn niet van de lucht: “De Cinjee’s kopiëren Scheringa op vrijwel alle fronten. Het is nog wachten op een boek met verdraaide feiten.” Een enkeling is vergevingsgezind, hetgeen direct wordt overruled met de opmerking : “Je kunt pas iemand vergeven als hij toegeeft fout te zijn.” Waarvan akte.

Ander zorgenkindje

Het bericht dat minister Schippers van VWS een duidelijker onderscheid gaat maken tussen een natura- en een restitutiepolis leverde een aantal verontruste reactie op. Zorgverzekerden met een naturapolis die naar een ziekenhuis gaan waarmee hun verzekeraar geen contract heeft, betalen straks de rekening (deels of volledig) zelf. Zorgsturing dus, niets nieuws onder zon. “Dat is precies het verschil tussen een natura- en restitutiepolis zoals die bedoeld was”, is een van de 35 reacties. Anderen zijn van mening dat dit besluit maatwerk in de hand werkt: advies op inhoud en prijs. “Een restitutiepolis hoeft niet veel duurder te zijn dan een naturapolis.” Voor anderen is het gewoon een stap terug in de tijd: “Het lijkt erop dat we teruggaan naar het oude verschil tussen ziekenfonds en particuliere verzekering. Verschil in premie en dus verschil in zorg.”

Reageer op dit artikel