nieuws

Expertisebedrijf Touw failliet

Archief

Dekra op overnamepad

 

Maritiem expertisebureau Touw B&B Holding in Rotterdam is op 20 maart failliet verklaard, inclusief de dochtermaatschappijen D. Touw Expertise- en Ingenieursbureau, expertisebureau Binnendijk-Bree, Marinco en TSC.

 

Het op Schiphol gevestigde Binnendijk-Bree Surveys is niet betrokken bij het faillissement.

 

Volgens curator Tjarko Otten is de oorzaak van het faillissement nog ‘in onderzoek’, maar heeft het vertrek van een drietal experts die voor zichzelf zijn begonnen een belangrijke rol gespeeld. "Dit had een dusdanig negatief effect op de omzet, dat de onderneming niet langer levensvatbaar was. Door het acute liquiditeitstekort zouden de salarissen van april niet meer betaald kunnen worden", aldus Otten.

 

Dekra

 

De achterblijvers bij Touw hoeven echter niet te vrezen voor hun baan. "Na een uitgebreid biedingstraject is onlangs overeenstemming bereikt met Dekra. De marineafdeling van Dekra zal het leeuwendeel van de lopende werkzaamheden van Touw overnemen, evenals de zeven man personeel. Voor de klanten van Touw zal de continuïteit dus worden gewaarborgd", aldus Otten.

 

Dekra blijkt sowieso op overnamepad, aangezien enkele dagen na de overname van Touw bekend werd dat het bedrijf ook de werknemers en de klantenportefeuille van de Nederlandse tak van Global Re overneemt. De schadebehandelaars van Global Re worden ondergebracht bij Dekra Claims Services in Rijswijk (ZH).

 

De overgenomen portefeuille bestaat onder meer uit run-off zaken voor een Amerikaanse verzekeraar, internationale schadebehandeling op automotive gebied en schadebehandeling voor een aantal verzekeraars in de Benelux.

 

Dekra heeft Global Re-oprichter Carlo Funke (48) benoemd tot operational countrymanager van Dekra Claims and Expert Services International. Hij is verantwoordelijk voor de verdere groei van deze claimstak van Dekra in Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Marokko, Portugal, Italië en Groot-Brittannië.

 

Reageer op dit artikel