nieuws

Eigen pensioen financieel adviseurs lijkt taboe

Archief

Het belang van een goed pensioen, dat is een willekeurige adviseur wel duidelijk als het over zijn klanten gaat. Het eigen pensioen lijkt echter wel een taboe binnen de wereld van het intermediair.

Eigen pensioen financieel adviseurs lijkt taboe

Dat blijkt uit een rondgang onder tientallen adviseurs door AMplus, het opinie- en achtergrondblad van AM. Brancheorganisatie Adfiz laat weten geen beeld te hebben van het pensioen van de adviseurs zelf; zij heeft in ieder geval niets geregeld voor haar 1.100 leden. Erik de Haan, algemeen directeur van Multimediair, schat in dat zo’n 60% van de intermediairbedrijven wel en 40% geen pensioenregeling heeft. Die kantoren hebben meestal een beschikbarepremieregeling voor hun medewerkers.
De AMplus-editie met dit onderwerp ligt vanaf morgen op de mat. Praat mee via de peiling op AMweb en via LinkedIn.

Reageer op dit artikel