nieuws

’Dure verzekering tandarts onnodig’

Archief

’Dure verzekering tandarts onnodig’

Een aanvullende verzekering voor tandartskosten is overbodig. “Mensen betalen vaak te veel in verhouding tot wat ze ervoor terugkrijgen.” Dat stelde Rob Barnasconi, voorzitter van de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT), zaterdag in De Telegraaf. Hij pleit voor andere manieren van verzekeren, zoals zorgabonnementen.

"Consumenten betalen in sommige gevallen wel € 800 voor een aanvullende tandartsverzekering. Terwijl volwassenen jaarlijks gemiddeld maar voor 180 euro aan mondzorg nodig hebben." Barnasconi ziet dan ook meer in een abonnementensysteem zoals in Engeland al wordt gebruikt. "Daar wordt geld op een spaarrekening gezet en op het moment dat het nodig is, kan het worden gebruikt om een dure ingreep te betalen. Het geld blijft daarbij overigens van de patiënt." Hier heeft bijvoorbeeld zorgverzekeraar Menzis al een vergelijkbaar spaarplan.
"Bij zo'n abonnementsvorm kan de tandarts in kaart brengen wat er de aankomende jaren moet gebeuren. Hij kan schatten wat dat moet kosten en daar kan een spaarplan voor worden gemaakt."
Ook zouden tandartsen graag willen dat een échte tandheelkundige schadeverzekering tot de mogelijkheden behoort. "Kom met producten die bijvoorbeeld de risico's van een valpartij dekken. Stel je valt en je vier boventanden slaan stuk op de stenen. Die kosten moeten verzekerden nu gewoon vrijwel altijd zelf betalen, terwijl ze juist baat hebben bij een verzekering voor dat soort calamiteiten."
(De Telegraaf zaterdag, pag. 3)
 
Overig verzekeringsnieuws in de media:

Britse overheid werkt aan alternatief pensioenplan
(FD, pag. 5)

Vergelijkingssite test vermogensbeheerders
(FD, pag. 10)

Reageer op dit artikel