nieuws

ASR verzorgt Wft-pensioenopleiding

Archief

De opleidingstak van verzekeraar ASR start dit najaar met een pensioencursus voor adviseurs. Voor de opleiding Wft-Pensioenen gebruikt ASR cursusmateriaal en de lesmethodiek van het NGPO, het Nederlands Genootschap voor Pensioenopleiders. In groepen van maximaal twaalf cursisten worden adviseurs in zeven lesdagen voorbereid op het examen voor het diploma Wft-Pensioenen, dat vóór januari 2014 behaald […]

De opleidingstak van verzekeraar ASR start dit najaar met een pensioencursus voor adviseurs. Voor de opleiding Wft-Pensioenen gebruikt ASR cursusmateriaal en de lesmethodiek van het NGPO, het Nederlands Genootschap voor Pensioenopleiders. In groepen van maximaal twaalf cursisten worden adviseurs in zeven lesdagen voorbereid op het examen voor het diploma Wft-Pensioenen, dat vóór januari 2014 behaald moet zijn, en op het EVC-traject (Eerder Verworven Competenties). De cursusprijs bedraagt € 2.250. Wft-Pensioenen is de eerste opleiding waarin niet alleen eisen worden gesteld aan kennis, maar ook aan vaardigheden, attitude, competenties en professioneel gedrag. "Dit vraagt een andere manier van opleiden", zegt Roland Fonville, senior opleider bij ASR. "Er wordt vooral gewerkt met praktijkcases om gedrag en adviesvaardigheden van cursisten te trainen. Het gaat dus vooral ook om doen."

Reageer op dit artikel