nieuws

Aantal zorgoverstappers gestegen

Archief

Begin dit jaar zijn ruim een miljoen mensen van zorgverzekeraar gewisseld, zo blijkt uit cijfers van informatiecentrum Vektis. Het overstappercentage is daarmee gestegen tot 6,0% (5,5%). Vektis schrijft de stijging toe aan de grotere verschillen in de basispremie, significante verschillen in voorwaarden en dekking van de aanvullende polissen en de toename van het aantal internetpolissen.

Aantal zorgoverstappers gestegen

In de leeftijdsgroep van 18 tot 35 jaar stappen de meeste verzekerden over: het percentage overstappers ligt daar op ruim 9%. Geografisch gezien wordt in de Randstad het meest gewisseld van verzekeraar.

Het percentage mensen dat kiest voor een vrijwillig eigen risico is toegenomen van 5,9% tot 7,0%. "Dit is een toename van ruim 140.000 verzekerden. Van deze groep kiest ongeveer de helft voor een vrijwillig eigen risico van € 500."

Van alle ziektekostenverzekerden heeft 88% een aanvullende polis: 1% minder dan vorig jaar. De tandartspolis blijkt in populariteit toegenomen: die is gesloten door 68% (60%) van de verzekerden.

Reageer op dit artikel