nieuws

Zwitserleven neemt adviseurloze pensioenportefeuilles over

Archief

Werkgevers kunnen voortaan ook bij Zwitserleven terecht voor een gebonden advies en beheer- en communicatiediensten. De verzekeraar benadrukt zich enkel te richten op werkgevers die door de verscherpte deskundigheidseisen zonder adviseur komen te zitten. Ook de werkgevers die bij een overname van zijn pensioencontract de nieuwe intermediaire partij niet zien zitten, kunnen rechtstreeks zaken doen met Zwitserleven.

Zwitserleven neemt adviseurloze pensioenportefeuilles over

Zwitserleven laat weten dat het hier gaat om een proef. Voor deze proef is echter wel de aparte entiteit PensioenServices opgezet. De verscherpte deskundigheidseisen voor financieel dienstverleners die adviseren en/of bemiddelen in tweedepijlerpensioenen en het aanstaande provisieverbod doen veel kantoren besluiten te stoppen met deze activiteit. Werkgevers die zonder adviseur komen te zitten worden eerst gewezen op een adviseur in de buurt. Daarna is het aan de werkgever welke bediening hij kiest: een nieuwe onafhankelijke adviseur of rechtstreeks bij Zwitserleven. "Wij geven volledige duidelijkheid over onze dienstverlening en prijzen in onze dienstencatalogus. We scheiden de werkzaamheden van de uitvoerder af van de aanvullende dienstverlening die voor directe bediening gewenst is. Voor aanvullende dienstverlening gaan werkgevers extra betalen. Op die manier creëren we een level playing field."

Het kan in de praktijk dus voorkomen dat de dienstverlening door Zwitserleven voor de werkgever goedkoper uitpakt dan de adviesfee die een intermediair hem factureert: "Je kunt PensioenServices zien als een intermediair, die rekenen ook niet allemaal dezelfde adviesfee." De met Zwitserleven samenwerkende adviseurs zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de gewijzigde distributiestrategie. De verzekeraar ontkent ten stelligste geruchten in de markt de zakelijke klanten van alle intermediaire relaties te gaan benaderen om hen kennis te laten maken met de nieuwe directe adviesmogelijkheid.

Reageer op dit artikel