nieuws

Zorgverzekeraar knokt voor prijs en kwaliteit

Archief

De zorgverzekeraars vrezen voor te forse bezuinigingen en het op z’n kop zetten van de zorg, meldt De Telegraaf vandaag. Zij willen daarom meepraten over de zorg in de onderhandelingen die de regering met gedoogpartner PVV voert over aanvullende bezuinigingsmaatregelen. “Anders ontstaat er echt een probleem”, zegt André Rouvoet, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland.

Zorgverzekeraar knokt voor prijs en kwaliteit

Hij stelt dat zorgverzekeraars al actief genoeg zijn met onderhandelingen met ziekenhuizen en het maken van afspraken over geestelijke gezondheidszorg. De klant gaat volgend jaar opdraaien voor de hogere tandartstarieven: "Dat gaat men volgend jaar merken in de premie." Onderhandelingen met andere zorgaanbieders kunnen hetzelfde gevolg hebben. "Ook de aanbieders zelf zijn verantwoordelijk voor het beperken van de kosten." 
(De Telegraaf, pag. 21)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Schade en stroppen bij leven brengen Achmea in het rood
(Trouw, pag. 15)
 
Eureka-moment blijft uit bij Achmea
(Het Financieele Dagblad, pag. 11, Volkskrant, pag. 24))
 
Achmea ziet nog kansen op schademarkt
(De Telegraaf, pag. 24)

Reageer op dit artikel