nieuws

Zelfstandige wil geen aov

Archief

Ruim tweederde (68%) van de zzp’ers heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering. Van deze groep is 80% ook niet van plan om dat in de toekomst wel te gaan doen, zo blijkt uit onderzoek van de Kamer van Koophandel onder het Ondernemerspanel, dat 10.000 leden telt. Over het algemeen denken zzp’ers een inkomstenderving te kunnen opvangen, zij het niet voor langere tijd. Tweederde verwacht een terugval in inkomen te kunnen opvangen; de helft van de ondervraagden zegt geld op de bank te hebben en 35% heeft geld in het eigen huis zitten. Één op de vijf zzp’ers met een buffer denkt daarmee meer dan vier jaar te kunnen overbruggen; de helft zegt het maximaal een jaar te kunnen uitzingen. Meer dan de helft van de zelfstandigen kan nog leunen op een partner met eigen inkomsten als de eigen werkzaamheden helemaal zouden wegvallen. Ruim 12% heeft bovendien nog loon uit een vaste dienstbetrekking. Een op de vier teert alleen op de inkomsten uit de werkzaamheden van de zzp’er.

 

Reageer op dit artikel