nieuws

Vier faillissementen in februari

Archief

Brabants kantoor

 

failliet op aanvraag

 

van AFM

 

Afgelopen maand zijn vier intermediairbedrijven failliet verklaard. Daarvan was De Nieuwe Hypotheken Noord in Emmen met acht medewerkers het grootst.

 

Het bedrijf valt onder de Stichting MKB Beheer Amstelland, net als het eind vorig jaar al omgevallen Weise Partners. Onder de stichting vallen ook assurantiekantoren als A+M Adviseurs en Fideel Financiële Diensten Groep (beide Franeker). MKB Beheer en bestuurder Sajid Mahmood waren net als curator Heuzeveldt niet voor commentaar bereikbaar bij het afronden van dit AM. Hypotheekadviseur Aart Groenendijk, die onder de naam De Nieuwe Hypotheken Noord vanuit Leeuwarden activiteiten ontplooide, kon evenmin een toelichting geven op het faillissement. Het in 2007 gestarte bedrijf werkte op basis van vaste tarieven: _ 1.500 voor het sluiten van een hypotheek en _ 750 voor daaraan gerelateerde verzekeringen.

 

AssurantieHuys

De Hollandsche AssurantieHuys Groep (Egmond aan den Hoef) is door de rechter in Alkmaar failliet verklaard. Het bedrijf bediende zich tevens van handelsnamen als Het Hollandsch Hypotheekhuys.

 

Blijkens de jaarrekening over 2010 liepen de zaken al enige tijd stroef bij het kantoor: zowel 2010 als 2009 werd afgesloten met een negatief eigen vermogen dat in de buurt lag van het miljoen. Het bedrijf telde 4,5 fte aan medewerkers. De leiding van de Hollandsche Assurantiehuys Groep was in handen van Peter Baard, Eric Hulskes en Herre Kingma.

 

Akon

De rechtbank in Zwolle heeft Akon Financiële Diensten failliet verklaard. Het faillissement is aangevraagd door de vijf medewerkers, die al enkele maanden geen salaris hadden ontvangen. Curator Bruning heeft tot nog toe vergeefs geprobeerd contact te krijgen met eigenaar Rombout Sloots. Akon hield kantoor in Deventer, maar had ook een adres in Rotterdam. "Dat is een woonhuis", weet Bruning, die nog geen zicht heeft op de financiële situatie van het bedrijf.

 

Eerder werd door de rechtbank Breda het faillissement uitgesproken over Terwindt Assurantie in Oisterwijk. Het bedrijf was al vier jaar niet meer actief, zegt curator Van der Kolk. "De AFM heeft het faillissement aangevraagd vanwege een contributienota uit 2007 die niet is betaald. Een betalingsregeling is niet nagekomen." Hij schat de totale schuldenlast op _ 5.000.

 

Reageer op dit artikel