nieuws

VGZ-labels schrappen maximale tarief mondzorg

Archief

Coöperatie VGZ stopt tot het einde van dit jaar met het toepassen van maximale tarieven per tandartsbehandeling. Het besluit geldt voor de labels VGZ, Univé Zorg, IZA, UMC en Cares. Uit gesprekken met verzekerden kwam naar voren dat het beleid over de maximale tarieven mondzorg niet tijdig is gecommuniceerd.

VGZ-labels schrappen maximale tarief mondzorg

De zorgverzekeraar heeft de eerste 65.000 binnengekomen declaraties geanalyseerd. Het eerder door VGZ geschetste marktbeeld werd hierin bevestigd, namelijk een prijsstijging van ongeveer 9%. Doordat dit jaar voor het eerst een maximum is gesteld aan de vergoeding per behandeling, kregen verzekerden bij overschrijding van deze tarieven een aanvullende nota. Dat roept landelijk veel vragen op, niet alleen bij VGZ.
VGZ blijft ook in de toekomst de tandartstarieven monitoren. Tandartsen met redelijke tarieven komen op de 'groene lijst', tandartsen met extreme uitschieters in de tarieven worden aangesproken.

Reageer op dit artikel