nieuws

Van Tiggele nieuwe hoogleraar Verzekeringsrecht in Rotterdam

Archief

Mop van Tiggele, sinds 2008 hoogleraar Verzekeringsrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen, is per 1 maart benoemd tot bijzonder hoogleraar op de leerstoel Verzekeringsrecht aan de Erasmus School of Law. Zij neemt tevens het Verzekeringsinstituut onder haar hoede en volgt daarmee Han Wansink op, die eind vorig jaar met emeritaat ging.

Van Tiggele nieuwe hoogleraar Verzekeringsrecht in Rotterdam

Het was een tijd onzeker of de leerstoel nog zou blijven bestaan. "Het bestuur is verheugd dat mede door het aantrekken van een groot aantal sponsors uit de coassurantiemarkt, waaronder enkele advocatenkantoren, het voortbestaan van het instituut voor de komende jaren is gewaarborgd", zo laat de Stichting Verzekeringsinstituut weten. "Daardoor zijn we ook in de toekomst verzekerd van kwalitatieve opleidingen op wetenschappelijk, universitair niveau."
Van Tiggele is sinds maart 2002 als universitair docent Verzekeringsrecht verbonden aan het Verzekeringsinstituut en is tevens onder anderen raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Leeuwarden, bestuurslid van de Vereniging voor Verzekeringswetenschap en adviseur van de Juridische Commissie Schadeverzekeringen van het Verbond van Verzekeraars.

Reageer op dit artikel