nieuws

Terugboek- en aansprakelijkheidsrisico frustreren overnames

Archief

Het terugboekrisico en het aansprakelijkheidsrisico zijn hete hangijzers bij de aan- en verkoop van pensioenportefeuilles. SAA Pensioenen wijdt er drie bijeenkomsten aan.

Terugboek- en aansprakelijkheidsrisico frustreren overnames

Financiële dienstverleners die zich niet voor 1 februari bij de AFM hebben gemeld voor de Wft-pensioenvergunning  hebben nog tot 1 april om hun portefeuille over te dragen. SAA Pensioenen, een initiatief van intermediairbedrijf SAA, is een van de partijen op overnamepad. Het bedrijf constateert bij meer dan de helft van de pensioenregelingen (uitvoerings)fouten. "Of de intermediair haar pensioencontracten nu overdraagt of niet, de aansprakelijkheidsrisico's zijn daarmee niet weg en het financiële risico is groot", aldus John de Vilder, directeur SAA Pensioenen.
"Het rommelt in de markt", zegt hij, "en wij merken dat het maken van een keuze niet makkelijk is voor onze tussenpersonen. En al helemaal niet als daar zaken als het terugboekrisico en het aansprakelijkheidsrisico bij komen. Behalve verschillende invalshoeken is er soms gewoon sprake van verkeerde uitgangspunten en veronderstellingen. Daar kunnen kostbare fouten uit voortvloeien."
In maart organiseert het bedrijf drie bijeenkomsten over deze problematiek. Op 19 maart in Nieuwegein, op 22 maart in Zwolle en op 27 maart in Eindhoven.

Reageer op dit artikel