nieuws

Ruim twee derde HDN-aanvragen digitaal

Archief

In de eerste twee maanden van dit jaar is 68% van de aanvragen die via het Hypotheken Data Netwerk (HDN) worden gedaan, volledig digitaal verwerkt. Dat is de helft meer dan vorig jaar, toen 46% van de aanvragen leidde tot een digitale offerte.

Ruim twee derde HDN-aanvragen digitaal

"De HDN-partijen focussen zich op het realiseren van procesefficiency en uit deze percentages blijkt dat de branche echte stappen voorwaarts zet", constateert directeur Dorine van Basten. In de toenemende digitalisering speelt het zogeheten documentbericht een rol, dat HDN eind vorig jaar introduceerde. "Het documentbericht wordt gebruikt om de acceptatiestukken, zoals een werkgeversverklaring of loonstrook, digitaal naar de aanbieder te sturen. Ten opzichte van de postverzending levert dit een enorme tijdswinst en kostenbesparing in de hele keten op." Er werken nu zeven HDN-partijen met het documentbericht.

Reageer op dit artikel