nieuws

PVV: ‘Eindelijk einde aan Aegon-praktijken’

Archief

De politieke steun voor het aanstaande provisieverbod bij complexe producten is groot, zo bleek donderdagochtend tijdens het algemeen overleg van de Vaste Kamercommissie voor Financiën. Eindelijk komt het zover, verzuchtte menig Kamerlid. PVV-woordvoerder Jhim Bemmel drukte zich wel heel bijzonder uit. “Hiermee komt een einde aan de praktijken uit de jaren ’90, wat wij ‘de Aegon-praktijken’ noemen.”

VVD-vertegenwoordiger Matthijs Huizing durfde zelfs een algeheel verbod op provisie voor te stellen. Hij betitelde het intermediair als "wederverkopers en geen adviseurs". In soortgelijke bewoordingen betitelde Bruno Braakhuis van GroenLinks het intermediair als distributiekanaal: "de maatschappelijke vraag is om zich te bewijzen als onafhankelijk advieskanaal". Het provisieverbod moet dat gaan veranderen.
Impliciet kregen zij hierin bijval van minister Jan Kees de Jager. "Het gaat ons macro-economisch om een stabiele financiële sector, maar ook om het gedragskarakter van deze maatregelen." SP'er Ewout Irrgang noemde het provisieverbod "een cruciale stap in het beëindigen van misstanden".

Reageer op dit artikel