nieuws

Obvion volledig in handen van Rabobank

Archief

Door een overname van de aandelen van pensioenfonds ABP wordt Rabobank volledig eigenaar van hypotheekbedrijf Obvion. Op dit moment heeft de bank al 70% van de aandelen in handen; in de loop van 2012 wordt dat 100%. Hoeveel er voor de resterende 30% wordt betaald, wordt niet bekendgemaakt. Rabobank hoopt hiermee haar positie in het intermediaire kanaal te verstevigen.

Obvion volledig in handen van Rabobank

In de huidige hypotheekmarkt vindt de distributie voor 40% plaats via banken en voor 60% via intermediairs. "Omdat Obvion binnen het intermediaire distributiekanaal een sterk merk is, is de aandelenovername voor Rabobank een logische stap om haar positie in dit kanaal te verstevigen", zo luidt de verklaring.
Obvion werd in 2002 de opvolger van ABP Hypotheken en een joint venture van Rabobank en ABP. Obvion verstrekt uitsluitend hypotheken via onafhankelijke, geselecteerde intermediairs. Met 180.000 klanten en een marktaandeel van ruim 7% (vorig jaar werd een groei van 2% gerealiseerd) is Obvion een van de vijf grootste hypotheekverstrekkers in Nederland. "Deze aandelenovername verandert niets aan onze zelfstandigheid", stelt Ronald Touwslager, directievoorzitter van Obvion. "Onze dienstverlening aan klanten en adviseurs blijft onafhankelijk. Ook onze formule blijft ongewijzigd. Voor de Rabobank geldt dat zij haar hypotheekklanten blijft bedienen via de lokale banken."

Reageer op dit artikel