nieuws

NCPA neemt pensioendossiers Nedasco over

Archief

Het Nederlands Centrum voor Pensioenbeheer en Advies neemt de pensioendossiers van Nedasco over. De Amersfoortse serviceprovider heeft geen Wft Pensioenvergunning aangevraagd.

Het bij Nedasco aangesloten intermediair krijgt de mogelijkheid om de pensioendossiers bij het NCPA onder te brengen, een organisatie waarin een aantal gespecialiseerde regionaal gerichte pensioenadvieskantoren samenwerkt. Het NCPA heeft alleen een Wft Pensioenvergunning en geeft geen advies op het gebied van de overige verzekeringen. Het staat kantoren overigens vrij om een andere oplossing te kiezen. Dat moet wel voor 1 april.
Nedasco laat weten in het verleden pensioenproducten als serviceverlening binnen het provinciale kanaal te hebben ondersteund. "Nu de wet- en regelgeving zodanig wordt aangepast dat alleen specialisten op het gebied van pensioenen nog een rol van betekenis kunnen en mogen spelen, is het tijd daar conclusies aan te verbinden. Wij blijven ons focussen op schade-, inkomens- en zorgproducten binnen onze volmachten", aldus de serviceprovider.

Reageer op dit artikel