nieuws

‘Loon in financiële sector daalde in 2011’

Archief

Het gemiddelde bruto-uurloon is in de financiële sector vorig jaar gedaald (met 0,6%), waar alle andere onderzochte sectoren een stijgend uurloon lieten zien. Dat claimt vacaturesite Monsterboard, na een samen met Loonwijzer uitgevoerd onderzoek naar loonontwikkelingen in Nederland. Monsterboard stelt ook dat vrouwelijke werknemers in de financiële sector minder betaald krijgen.

‘Loon in financiële sector daalde in 2011’

"Uit het rapport komt naar voren dat vrouwelijke managers in deze sector 18% minder loon kregen dan hun mannelijke collega's", zo stellen de onderzoekers, die ruim 2.200 mensen vragen stelden over hun werk en beloning. Bij administratief medewerkers is het salarisverschil tussen de seksen maar 6%.
"Medewerkers van financiële dienstverleners, banken en verzekeraars verwachtten in 2010 massaal een loonsverhoging, maar dat is afgelopen jaar niet uitgekomen." Het gemiddeld bruto-uurloon in de financiële sector daalde van € 16,90 naar € 16,80 in 2011.
Ook het aantal medewerkers dat een prestatiebonus kreeg, daalde vorig jaar naar 19%. Verder kreeg 12% een eindejaarsbonus, deelde 8% mee in de winst en ontving 7% een 13e maand.
In totaal tonen zes op de tien werknemers zich tevreden met hun baan; 65% is niet blij met het inkomen dat daarbij hoort. Zo'n 60% rekent dit jaar op promotie en/of loonsverhoging. Eén op de acht werknemers is bang dat zijn functie verdwijnt.

Reageer op dit artikel