nieuws

Lichte groei voor Zorg en Zekerheid

Archief

Het jachtseizoen is alweer een tijdje voorbij voor de zorgverzekeraars. Begin april maakt Zorgverzekeraars Nederland de definitieve overstapcijfers bekend. De ene maatschappij heeft nu eenmaal iets langer de tijd nodig voor het plussen en minnen van de in- en uitstroom dan de ander. Op het gebied van de ledencollectiviteiten zijn er cijfers naar buiten gekomen van Menzis. De zorgverzekeraar heeft de samenwerking met Natuurmonumenten verlengd tot eind 2014. Naast een financieel voordeel voor het goede doel en haar leden staat de samenwerking ook voor het promoten van een gezonde leefstijl en extra vergoedingen voor actieve mensen. De samenwerking met Menzis levert Natuurmonumenten sinds de start in 2009 een jaarlijkse bijdrage van _75.000 op (tot 2014 is dat _50.000), plus eenmalig _ 25 per nieuw afgesloten ledenzorgpolis Natuur Actief. Van de circa 750.000 leden maken er 9.000 gebruik van de collectiviteitkorting op deze ziektekostenverzekering. Vorig jaar groeide het ledencollectief met 9.000 verzekerden. Collectief FNV-leden Circa 290.000 FNV-leden en hun eventuele gezinsleden zijn op dit moment verzekerd via de collectieve zorgverzekering van de vakcentrale. In 2011 groeide het aantal nieuwe verzekerden met 7.500. Ook dit contract is ondergebracht bij Menzis. De FNV heeft voor haar leden aanvullende afspraken met de zorgverzekeraar gemaakt. Zo ontvangen de leden naast een collectiviteitkorting op zowel de basis- als de aanvullende (tandarts)verzekeringen, ook 100% vergoeding fysiotherapie vanaf het pakket FNV Zorg 2 en een gratis, op diverse beroepsgroepen afgestemde healthcheck. Binnen Menzis hebben FNV-leden een eigen klantenserviceteam. Zorg en Zekerheid Zorg en Zekerheid heeft de overstapperiode afgesloten met een portefeuille van 396.000 verzekerden. Dat is een half procent meer dan vorig jaar, toen het verzekerdenaantal uitkwam op 394.000. Het percentage verzekerden dat naar een andere maatschappij stapte, bedraagt dit jaar 4,2%: lager dan het marktgemiddelde van 5,6%. Nieuwe klanten werden onder meer binnengehaald via collectieve contracten met Transavia en zorgaanbieder Zorgbalans. Bij Zorg en Zekerheid kan de niet gebruikte vergoeding voor tandartskosten worden overgedragen aan de partner; voor die constructie hebben 16.000 verzekerden gekozen. Ruim 88% heeft een aanvullende polis gesloten.

 

Reageer op dit artikel