nieuws

Lening zonder provisie gokt op inkomsten uit abonnementen

Archief

Site belooft klant

 

tot honderden

 

euro’s voordeel

 

De site Leningzonderprovisie.nl claimt klanten een voordeel te bieden tot _ 2.000 per jaar als zij hun lening oversluiten via de site. Initiatiefnemer R. Duinkerken ziet af van provisie en hoopt zijn verdiensten op termijn uit abonnementen te halen.

 

“Lening Zonder Provisie onderscheidt zich van banken en andere tussenpersonen door als eerste en enige in Nederland de provisie die zij ontvangt over de lening, rechtstreeks door te storten aan de klant.” Voor consumptief krediet is beloning op basis van doorlopende provisie nog altijd verplicht en het ziet er niet naar uit dat daar op korte termijn verandering in komt.

 

Duinkerken is sinds 1 februari actief met zijn site en zegt aan de leningen niets te verdienen. “In de toekomst zullen wij ook verzekeringen aanbieden, met verdiensten in abonnementsvorm. In eerste instantie is het doel om naamsbekendheid te creëren en zoveel mogelijk klanten te voorzien van de goedkoopste lening.” Verzekeringen zullen worden aangeboden op basis van nettotarieven.

 

Volgens Duinkerken, die voorheen onder meer bij Ohra werkte, doet niemand hem dit na: “De grote landelijke spelers kunnen dit niet, want hun verdienmodel rust op doorlopende provisie.” De terug te betalen provisie wordt groter naarmate meer klanten zich aanmelden, zegt hij. “Afhankelijk van de provisie kunnen mensen tot wel _ 200 per maand terugkrijgen.” Afhankelijk van het aantal klanten kan het maandelijkse voordeel volgens Duinkerken nog verder oplopen. “Het terugbetalen van de provisie aan klanten werkt als een sneeuwbal: hoe meer klanten zich bij ons aanmelden, hoe meer provisie wij in de toekomst zullen krijgen en des te meer wij per klant kunnen doorstorten.”

 

Hij erkent dat zijn initiatief een gok is. Zijn werkwijze heeft hij niet aan de AFM voorgelegd. “Op het sluiten van leningen verdien ik niets. Het lijkt me dat de AFM daar geen bezwaar tegen zal hebben.”

 

De concurrentie zal met lede ogen toekijken, verwacht Duinkerken: “Zelfs al biedt de concurrent het laagste rentetarief, bij bijvoorbeeld Defam of Interbank, dan zijn wij met datzelfde tarief vele malen aantrekkelijker voor de klant.”

 

Reageer op dit artikel