nieuws

Legal start digitaliseringsactie

Archief

Legal & General is een actie gestart om het percentage digitale aanvragen later dit jaar tot 100% te laten groeien. Nu ligt dat aandeel nog iets onder de 50%. Met ingang van 2 april gaat de maatschappij tussenpersonen actief vragen om aanvragen voor overlijdensrisicopolissen digitaal aan te leveren. Om de duurzaamheid te onderstrepen, wordt volgende maand voor elke digitale aanvraag € 2 gedoneerd aan Natuurmonumenten.

Legal start digitaliseringsactie

"Bij de actie 'digitalisering aanvraag overlijdensrisicoverzekering' gebruiken wij daarom het symbool van een groeiende boom", zegt directeur Arno Dolders. Hij wijst erop dat digitaal insturen van aanvraagformulieren het proces versnelt en de kans op fouten kleiner maakt. "Een en ander leidt tot kostenbesparingen. De markt van overlijdensrisicoverzekeringen is extreem concurrerend. In de afgelopen jaren hebben zich forse premiedalingen voorgedaan. Als Legal & General willen wij in staat zijn om, indien premies verder dalen, concurrerend te blijven. Dat kan alleen wanneer alle niet noodzakelijke kosten verdwijnen. Het dubbel invoeren van gegevens is een voorbeeld van niet noodzakelijke kosten."

Reageer op dit artikel