nieuws

Intrasurance kiest voor samenwerking met ABZ

Archief

‘Oplossing ABZ is kwalitatief beter en hoogstaander dan Aplaza’De klant zit aan de knoppen’

 

Internet– en volmachtbedrijf Intrasurance gaat samenwerken met ABZ, dat een nieuwe dienst op de markt zet: STS Clearinghouse Provinciaal. Met deze dienst biedt Intrasurance het intermediair een totaaloplossing, zowel voor volmacht als provinciaal.

 

Met STS Clearinghouse Provinciaal wordt het voor serviceproviders en grotere intermediaire organisaties mogelijk in eigen regie koppelingen met extranetten van verzekeraars in te richten. De koppelingen maken het mogelijk om naast aanvragen en mutaties, ook andere transacties en beschikbare informatie van extranetten van verzekeraars te ontsluiten.

 

Eén platform

"Wij hadden voor volmacht al een platform staan en kregen steeds vaker de vraag waarom het ook niet voor provinciaal beschikbaar was", zegt Frank Cooler, directeur van Intrasurance. "Met deze oplossing van ABZ is dat in één klap mogelijk en hebben we voor zowel volmacht als provinciaal straks een en hetzelfde systeem. Hiermee kunnen we alle verzekeraars ontsluiten", aldus Cooler. "Het wordt één administratiesysteem en dat betekent dat partijen als Anva en Dias de deur uit kunnen."

 

De winst zit hem volgens Cooler ook in het feit dat nu niet alleen particulier schade beschikbaar is, maar dat het assortiment uitgebreid kan worden met leven en schade zakelijk.

 

Lang verhaal

Gevraagd naar de keuze voor ABZ en bijvoorbeeld niet Aplaza zegt Cooler: "’Daar ligt een andere visie aan ten grondslag. Bij Aplaza is het administratiepakket van de tussenpersoon uitgangspunt. Wij zijn van mening dat de tussenpersoon niet lokaal zijn administratie moet draaien. Hij moet werken in één online omgeving die ook voor de klant benaderbaar is. De klant zit wat ons betreft aan de knoppen. Hij bepaalt en betaalt. Wil hij het allemaal zelf doen, dan kan dat. Wil hij dat de tussenpersoon dat doet, ook prima, maar dan betaalt hij daar ook voor. Dat geeft het intermediair ook de mogelijkheid van een ander verdienmodel", aldus Cooler. Dat is een lang verhaal, maar de oplossing van ABZ is een veel kwalitatievere en hoogstaandere oplossing".

 

"Aplaza is een open transactieplatform waar partijen met elkaar informatie kunnen delen en transacties over uitgevoerd kunnen worden. Ik weet onvoldoende van STS Clearinghouse Provinciaal om inhoudelijk iets te kunnen zeggen. Wij zijn wel benieuwd naar de afweging van Intrasurance om met ABZ te gaan samenwerken", aldus Marco Hendrickx, directeur van Aplaza.

 

Transacties

ABZ heeft in 2009 het STS–platform in de markt gezet. Dit platform verzorgt onder meer het ADN–berichtenverkeer en Solerace berichtenverkeer dat door het intermediair gebruikt wordt. Over het platform lopen jaarlijks 200 mln transacties. De nieuwe dienst STS Clearinghouse Provinciaal gaat na de zomer live. Opmerkingen:

 

Auteur:mv Datum:02 – 03 – 2012 Bestandsnaam:mv_Intrasurance_ABZ.doc Rubriek:Informatietechnologie Trefwoord:ABZ, Intrasurance

Reageer op dit artikel