nieuws

Hypotheker houdt ook spreekuur voor niet-klanten

Archief

De Hypotheker heeft inmiddels 4.000 klanten op bezoek gekregen tijdens de financiële spreekuren die de adviesketen sinds begin dit jaar houdt. “Vanwege de enorme informatiebehoefte onder huizenbezitters, organiseren wij het financieel spreekuur nu ook voor niet-klanten.”

Hypotheker houdt ook spreekuur voor niet-klanten

Uit de gesprekken is gebleken dat huizenbezitters onrustig zijn. "Bijna alle vragen gingen over de maatregelen met betrekking tot de hypotheekmarkt die vorig jaar van kracht zijn geworden, en de gevolgen daarvan voor de eigen hypotheek", zegt commercieel directeur Bas Millenaar. De meeste onrust wordt veroorzaakt door de maatregel dat nog maar 50% van de marktwaarde aflossingsvrij mag worden geleend. Ook tegenvallende rendementen en de gevolgen voor het eindkapitaal van beleggingsverzekeringen vormen een bron van zorg. "Met een vastgelopen woningmarkt en onduidelijkheid over de hypotheekrenteaftrek zien we dat mensen ook tijdens de looptijd van hun hypotheek in actie komen."
Tot en met 31 maart houdt De Hypotheker de Zeker Weten Weken, waarbij hypotheekbezitters tijdens een financieel spreekuur met vragen op een van de vestigingen terechtkunnen.

Reageer op dit artikel