nieuws

Hypotheekshop Oosterwolde failliet

Archief

De rechtbank in Leeuwarden heeft het faillissement uitgesproken over de Hypotheekshop-vestiging in Oosterwolde. “Tegenslag met het personeel en de teruglopende markt zijn de voornaamste aanleidingen voor de eigen faillissementsaanvraag”, zegt curator Van Rongen.

Hypotheekshop Oosterwolde failliet

Franchisenemer Arend Fleddérus, die het kantoor runde met compagnon Robert Walinga, had eerst een niet-functionerend adviseur in dienst en kreeg vervolgens te kampen met langdurige ziekte van diens opvolger. De daarmee gemoeide kosten werden mede opgebracht door een andere BV, waarmee Fleddérus nog een Hypotheekshop-vestiging in Lemmer voert. "Met dat kantoor is niets mis; dat draait goed", zegt Van Rongen. "De twee vestigingen liggen echter te ver uit elkaar om de werkzaamheden nog goed te kunnen combineren."
De schuldenlast bedraagt naar schatting € 200.000. Het twee medewerkers tellende kantoor in Oosterwolde blijft voorlopig open. Van Rongen hoopt een partij te vinden die geïnteresseerd is in een overname. De portefeuille is goed voor zo'n € 160.000 aan provisie-inkomsten.

Reageer op dit artikel