nieuws

FlexFront stuurt open brief aan Erica Verdegaal

Archief

Antoinette Wessels, eigenaar en directeur van serviceprovider FlexFront, heeft in een open brief aan publiciste Erica Verdegaal gevraagd om ook eens naar de “lichtpuntjes in deze branche” te kijken. Directe aanleiding vormt de reactie van Verdegaal, econoom en columnist in onder meer NRC Handelsblad, op de verkiezing van de beste hypotheekadviseur, die zij als borstklopperij bestempelt.

FlexFront stuurt open brief aan Erica Verdegaal

Erica Verdegaal, die in een column de tussenpersoon al eens een overbodige schakel noemde, schrijft volgens Wessels te vaak negatief over de branche. "Uw kritische blik begrijp ik absoluut. En menigmaal heeft u een punt. Maar enige nuance in plaats van een continu negatief en verkokerd beeld schetsen mag absoluut ook wel eens!" Volgens Wessels is Verdegaal het als publiek figuur bovendien verplicht die nuance aan te brengen. "Met uw continue stroom aan negativiteit stimuleert u het gebrek aan consumentenvertrouwen. Nog sterker; u kweekt angst!"
Wessels benadrukt in de brief dat er "zeker positieve lichtpuntjes" zijn in de branche. "En die mogen best eens benoemd en gewaardeerd worden. Dat stimuleert en motiveert deze branche om blijvend aan kwaliteit en integriteit te werken. Niet puur voor zichzelf, maar voor de consument. Het is goed dat de consument gewaar wordt van het feit dat er wel degelijk integere adviseurs zijn die echt acteren naar het begrip klantbelang. Ook is er een groeiende en serieuze groep ambassadeurs van de nieuwe financiële wereld die een concrete bijdrage levert aan een gezonde financiële sector", aldus Wessels, zelf lid van van zo'n groep, The New Financial Forum. "Een zoete kers op de taart smaakt zoveel beter dan altijd maar die bittere gal", zo besluit Wessels.

Reageer op dit artikel