nieuws

Expertisebedrijf Touw B&B failliet

Archief

Deze week is maritiem expertisebureau Touw B&B Holding in Rotterdam, inclusief de dochtermaatschappijen D.Touw Expertise- en Ingenieursbureau, expertisebureau Binnendijk-Bree, Marinco en TSC, failliet verklaard. Curator Tjarko Otten heeft inmiddels Dekra bereid gevonden de meeste activiteiten over te nemen.

Expertisebedrijf Touw B&B failliet

Volgens Otten is de oorzaak van het faillissement nog 'in onderzoek', maar heeft het vertrek van een drietal experts die voor zichzelf zijn begonnen een belangrijke rol gespeeld. "Dit had een dusdanig negatief effect op de omzet, dat de onderneming niet langer levensvatbaar was. Door het acute liquiditeitstekort zouden de salarissen van april niet meer betaald kunnen worden", aldus Otten.
De achterblijvers bij Touw hoeven echter niet te vrezen voor hun baan. "Na een uitgebreid biedingstraject is onlangs overeenstemming bereikt met Dekra. De marine-afdeling van Dekra zal het leeuwendeel van de lopende werkzaamheden van Touw overnemen, evenals de zeven man personeel. Voor de klanten van Touw zal de continuïteit dus worden gewaarborgd", aldus Otten.
Overigens is het op Schiphol gevestigde Binnendijk-Bree Surveys niet betrokken bij het faillissement van expertisebureau Binnendijk-Bree in Rotterdam.

Reageer op dit artikel