nieuws

De Keyzer gaat in collectieve autopolissen

Archief

De Keyzer Assurantiën in Breda gaat de verzekeringsactiviteiten verzorgen voor een consumentencollectief van Werkspot.nl, Samen.nl en iChoosr, die een pilot voor de groepsaankoop van autoverzekeringen voorbereiden.

 

Consumenten konden zich hiervoor in eerste instantie tot 12 maart inschrijven, maar de termijn is verlengd tot 26 maart. In drie opeenvolgende veilingrondes kunnen aanbieders vervolgens offertes uitbrengen op de geanonimiseerde profielen van de inschrijvers. Dat waren er medio maart zo’n 75. Het aanbod met het gunstigste tarief van de derde en laatste veilingronde wordt aan de potentiële verzekerden voorgelegd, inclusief de kosten voor relevante additionele verzekeringen. De inschrijvers krijgen tot 31 mei de tijd om te beslissen of en wanneer ze gaan overstappen. Dat kan tot 31 december.

 

"Nadat we in 2008 zijn begonnen met het organiseren van groepsaankopen voor stookolie en in 2009 met groepsaankopen voor energie, denken we dat het nu tijd is om ook groepsaankopen voor verzekeringsproducten aan te gaan bieden in de markt", meldt Bart Stevens van iChoosr.

 

Belangstellenden kunnen kiezen uit een WA, WA+ of allrisk-dekking. Bij de laatste twee varianten is vervangend vervoer meeverzekerd.

 

In tegenstelling tot zorgcollectiviteiten zijn collectiviteiten bij autoverzekeringen nog dun gezaaid in ons land. In 2008 ging United Consumers van start met Unigarant, PMA doet zaken met Allianz en Intercollectief is een initiatief van A.A.P. Verzekeringen, waarbij Reaal, Aegon, ASR, Ohra en Delta Lloyd zijn aangehaakt.

 

Reageer op dit artikel