nieuws

CVZ sluit zorgpolissen namens 55.000 onverzekerden

Archief

In februari deed het College voor zorgverzekeringen (CVZ) het totaal aantal zorgverzekerden stijgen door zelf actief de eerste zorgpolissen af te sluiten namens onverzekerden. Begin dit jaar becijferde het CVZ dat er, ondanks het versturen van aanmaningen en een boete van _ 350, nog circa 55.000 Nederlanders rondlopen zonder zorgverzekering. Het CVZ sluit deze zorgverzekering nu actief namens hen af bij een zorgverzekeraar en laat de premie 12 maanden inhouden op het inkomen. Gedurende deze periode mogen zij geen andere zorgverzekeraar kiezen. De werkgever of uitkeringsinstantie van betrokkene ontvangt van het CVZ een verzoek om de premie voor deze zorgverzekering 12 maanden lang op het inkomen in te houden. De broninhouder is wettelijk verplicht hieraan mee te werken. Heeft de nieuwe verzekerde geen inkomen, dan ontvangt hij van het CJIB een acceptgiro waarmee hij de premie moet betalen.

 

Reageer op dit artikel