nieuws

CPB wil aanpak hypotheekrenteaftrek

Archief

Het aanhoudende gespeculeer over het aanpakken van de hypotheekrenteaftrek heeft Nederlanders zo veel schrik aangejaagd dat ze nu massaal de hand op de knip houden. Daarom moet er een einde komen aan de onduidelijkheid op de woningmarkt. Dat stelt het Centraal Planbureau (CPB) en De Telegraaf bericht daar vanochtend over.

CPB wil aanpak hypotheekrenteaftrek

"Het is nu van groot belang dat de politiek duidelijkheid geeft. Helderheid voor nu en een langetermijnperspectief is nu het belangrijkste," zo wordt in De Telegraaf een citaat weergegeven van CPB-directeur én PvdA-prominent Teulings. Volgens hem zijn kopers onzeker en er is een grote voorraad onverkochte huizen. "Mensen verkopen hun huis niet omdat ze bang zijn niet de prijs ervoor te krijgen die ze willen."
Teulings pleit voor een geleidelijke beperking van de hypotheekrenteaftrek, omdat die te zwaar op de overheidsfinanciën zou drukken. "De situatie is niet houdbaar." Maar na een ingreep moet de politiek volgens hem van de huizenmarkt afblijven.
Het CPB adviseert voorts onder meer om de aow-leeftijd te verhogen. 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Meer dan Catshuis telt beleid van verzekeraar
(FD, pag. 5)
 
Jarenlange celstraf geëist bij Easy Life
(FD, pag. 13)
 
Nederland moet aan twee Europese wetten sleutelen voor financiering van hypotheken
(FD, pag. 15)
 

Solvency 2 en Basel 3 bedreigen securitisatie

(FD, pag.15)

Reageer op dit artikel