nieuws

CNV Dienstenbond baalt van cao-houding Delta Lloyd

Archief

CNV Dienstenbond vindt het onverkwikkelijk dat het zo moeilijk is om tot goede cao-afspraken met Delta LLoyd te komen, terwijl het bedrijf er zo goed voor staat. De jaarcijfers 2011 geven aan dat Delta Lloyd ondanks de crisis een bedrijf is dat blaakt van zelfvertrouwen. “Dan zou je denken dat een goede cao er voor de werknemers ook wel in zit. Maar niets is minder waar. Delta Lloyd weigert halsstarrig om een reële cao af te sluiten””, aldus CNV-bestuurder Jolien Dekker.

"Regelmatig worder er door de top van Delta Lloyd mooie woorden geuit over het belang van sterke werknemers en hun prestaties. Dit vertaalt zich opvallend genoeg niet in goede cao-afspraken. Het eindbod van CNV Dienstenbond, dat qua loonontwikkeling voor het jaar 2012 nog onder het niveau van koopkrachtbehoud ligt en waarmee de werkgever toch bepaald niet wordt overvraagt, is door Delta Lloyd niet aangegrepen om de moeizame onderhandelingen van de laatste maanden vlot te trekken", aldus Dekker.
De CNV-bestuurder is van mening dat de verzekeraar de waardering voor de eigen werknemers net zo hard moet maken als de resultaten over 2011 zijn.

Reageer op dit artikel