nieuws

CED: Zorgverzekeraars laten _ 50 mln aan regres liggen

Archief

Volgens onderzoek van expertisebedrijf CED vorderen de Nederlandse zorgverzekeraars voor zeker _ 50 mln aan regreskosten ten onrechte niet terug bij de verzekeraars van aansprakelijke partijen.

 

Dat is ruim 11% van hun technisch resultaat, uitgaande van de cijfers van DNB over 2010.

 

Ziektekostenverzekeraars vorderen de kosten voor medische hulp na bijvoorbeeld een aanrijding lang niet in alle gevallen terug. CED heeft daarom een speciale zorgregrestool ontwikkeld, waarmee is proefgedraaid bij een Nederlandse zorgverzekeraar. Deze zou met behulp van de tool de regresinkomsten tijdens de proefperiode met 60% hebben verhoogd.

 

Met behulp van de tool kan worden bepaald welke behandelingen zijn een gevolg zijn van het ongeval. Na verificatie worden de kosten verhaald op de aansprakelijke partij. Daarnaast kunnen de patronen in soorten zorg, typen behandelingen, behandelaars en ziekenhuizen inzichtelijk worden gemaakt en voorspeld. "Dit helpt de zorgverzekeraar bij het begroten van de kosten voor de komende jaren en dus uiteindelijk ook bij het vaststellen van premies", zegt Robin Roest, director sales & marketing van CED.

 

Ook de gedupeerde wordt betrokken bij het regresproces; die kan gemaakte kosten die door derden zijn veroorzaakt, zelf direct melden bij zijn zorgverzekeraar. CED levert hiervoor een applicatie die aan de site van de zorgverzekeraar wordt gekoppeld. Het voordeel voor de gedupeerde kan een terugbetaling zijn van het eigen risico.

 

Reageer op dit artikel