nieuws

‘Betrek toekomstige eisen in keuze pensioenopleiding’

Archief

Pensioenadviseurs die zich beraden op een opleiding kunnen beter meteen de toekomstige vakbekwaamheidseisen bij hun overweging betrekken, zo adviseerde dinsdagavond de AFM tijdens het Pensioencafé van de Pensioen Netwerk Groep in Amsterdam.

‘Betrek toekomstige eisen in keuze pensioenopleiding’

Anneke van Es, toezichthouder bij de AFM, wees op de plannen van minister De Jager om een diplomaplicht in te voeren, waarmee het systeem van een aantal feitelijk leidinggevenden met een diploma wordt opgeheven. "Daar kun je als bedrijf nu al op inspelen bij de vraag wie in je kantoor de pensioenopleiding moet gaan doen." Vanuit het publiek kwam de vraag wie in het kantoor dan wordt aangemerkt als de diplomaplichtige adviseur: degene die het gesprek voert, de tegenlezer of de binnendienstmedewerker? Van Es: "Dat moet nog worden uitgewerkt; ik raad jullie aan om de consultatie van de wetteksten in april goed in de gaten te houden."
Mart Vreven, chief broking officer bij Aon Hewitt, gaf aan dat zijn organisatie een miljoen steekt in het opleiden van 200 medewerkers. "Dat zijn kosten van opleiding en examen, maar ook van de geïnvesteerde uren. Wj vinden overigens dat ook de tegenlezer, degene die een technische review doet, een diploma moet hebben. Bovendien verruim je daarmee de mobiliteit van je medewerkers." Vreven raadde aan een opleiding te volgen bij een instituut dat ook geaccrediteerd is om het examen af te nemen. "Dan weet je zeker dat de opleiding goed genoeg is."

Reageer op dit artikel