nieuws

Banken missen geld voor nieuwe hypotheek

Archief

De stilgevallen woningmarkt is wel degelijk grotendeels te wijten aan de terughoudendheid van banken om hypotheken te verstrekken. Dit staat vandaag in Trouw. Banken hebben moeite om geld aan te trekken voor hypotheken. Daardoor stijgt de hypotheekrente en wordt de verstrekking van nieuwe hypotheken geremd. Dat zei Jan Sijbrand, directeur toezicht bij De Nederlandsche Bank (DNB), gisteren tijdens de presentatie van het jaarverslag van de toezichthouder.

Banken missen geld voor nieuwe hypotheek

Sijbrand reageert op de stelling van banken dat er vooral weinig vraag is naar neiuwe hypotheken, omdat mensen geen nieuw huis willen kopen. "Banken maken het beslist moeilijk om nu een hypotheek te krijgen. Dat komt omdat banken zelf moeilijk aan geld kunnen komen om die hypotheken te financieren.
(Trouw, pag. 14)
 
Ander verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
'Regels aflossen moeten soepeler'
(De Gelderlander, pag. 13)
 
AOW gaat al in 2035 naar 68 jaar
(De Gelderlander, pag. 4; AD, pag. 5, Volkskrant, pag. 21)
 
Deelnemers ABP bozer over 'greep uit de kas' dan over dreigende pensioenverlaging
(FD, pag. 17, Volkskrant, pag. 25)

Robeco wint nieuwe klanten
(FD, pag. 17)

Reageer op dit artikel