nieuws

‘Bank moet flexwerker ook hypotheek gunnen’

Archief

De Vereniging Eigen Huis (VEH) stelt dat banken ook een hypotheek moeten verstrekken aan mensen met een tijdelijk contract die goede kansen op de arbeidsmarkt hebben. De consumentenorganisatie krijgt volop steun voor haar pleidooi van regeringspartijen VVD en CDA, zo staat vandaag te lezen in het AD.

‘Bank moet flexwerker ook hypotheek gunnen’

Een vaste baan is in de regel een voorwaarde voor een nieuwe hypotheek. Banken hebben iets uit te leggen aan toezichthouder AFM wanneer ze een flexwerker toch een hypotheek verstrekken. "De arbeidsmarkt is fundamenteel aan het veranderen," zegt Rob Mulder, directeur bij VEH. "Werkgevers willen meer flexibele krachten en pleiten voor versoepeling van ontslagrecht. Werknemers kiezen er vaker voor om na zes jaar van baan te veranderen of zzp'er te worden."
(Algemeen Dagblad, pag. 1)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Huizenplan snijdt op verkeerde plek
(Het Financieele Dagblad, pag. 7)
 
 
 
Zaterdag in de media
 
VGZ, CZ vergoeden hele tandartsnota
(Volkskrant, pag. 12)
 
Financieel plannen vanachter de pc
(Het Financieele Dagblad, pag. 39)
 
Snel een hypotheek afsluiten langs de digitale snelweg
(Het Financieele Dagblad, pag. 40)
 
'We zijn met een aardige comeback bezig'
(NRC Handelsblad, pag. 4)
 
Winst voor ABN Amro ondanks tegenvallers
(NRC Handelsblad, pag. 30)
 
 

Reageer op dit artikel