nieuws

Aanbieders en intermediairs bestrijden elkaar tot het laatst over nieuwe provisiewet

Archief

De Tweede Kamer debatteert vandaag over het provisieverbod. De inzet: een ‘gelijk speelveld ‘tussen aanbieders en intermediairs. Wie gaat er winnen? De voorzitter van de financiële intermediairs, de doorgewinterde lobbyist en politicus Loek Hermans? Of zijn tegenstander bij het Verbond van Verzekeraars Leo de Boer? Vandaag zal de strijd tussen de twee lobbyisten waarschijnlijk worden beslecht tijdens het kamerdebat over het provisieverbod, dat per 2013 moet gaan gelden.

Aanbieders en intermediairs bestrijden elkaar tot het laatst over nieuwe provisiewet

De belangen zijn groot. Het provisieverbod is een van de meest drastische ingrepen in de financiële structuur van de afgelopen decennia. Intermediairs mogen straks geen provisie meer ontvangen van aanbieders (banken en verzekeraars) voor complexe producten zoals hypotheken, inkomensverzekeringen en uitvaartpolissen. Zij moeten hun eigen broek ophouden en advieskosen rechtstreeks met de consument afrekenen. Daarmee komt een eind aan een structuur die tientallen jaren de verhoudingen in de financiële sector heeft bepaald. Verhoudingen die vooral de laatste vijftien jaar tot misstanden hebben geleid omdat provisies werden gebruikt als commerciële prikkel.
(FD, pag. 19)
 
Prijs hypotheekadvies zal volgend jaar dalen
(FD, pag. 1)
 
Een golf aan pensioenclaims dreigt
(FD, pag. 8)
 
Laat onafhankelijk adviseur opngemoeid
(FD, pag 9)
 
Bouwstenen van rekenrente in nieuw pensioenstelsel zijn er al
(FD, pag. 15)
 
 
‘Internationale bufferregels nadelig voor Nederlandse bank’
(Volkskrant, pag. 24)

Hoger eigen risico in zorg brengt aardig op, .maar zeer ligt gevoelig
(Volkskrant , pag 22)
 

 

Reageer op dit artikel