nieuws

Willis wijzigt standpunt volumebonussen na winsthalvering

Archief

Makelaarsgigant Willis, die twee jaar terug nog bezwoer nooit meer volumebonussen te accepteren, staat met ingang van april weer open voor dergelijke ‘contingent commissions’. Een winsthalvering en druk van de markt liggen ten grondslag aan de ommezwaai.

Willis wijzigt standpunt volumebonussen na winsthalvering

De kwestie rond volumebonussen speelt vooral op het terrein van werknemersverzekeringen, zegt Willis. "Een aantal verzekeraars voert diverse beloningsniveaus in, gebaseerd op volumes, en blijft traditionele contingent commissions betalen." Om concurrerend te kunnen blijven, wil Willis weer reguliere volumegerelateerde beloningen gaan accepteren, ook al blijft het de traditionele volumebonussen afwijzen. Voor andere producten blijft het bedrijf elke omzetgerelateerde beloning vermijden.
Twee jaar terug kwam Aon al terug op het besluit om geen vergoedingen op basis van omzet meer te accepteren; Marsh heeft dat standpunt vooralsnog niet gewijzigd.

Reageer op dit artikel