nieuws

Welke troeft franchisenemers af bij overname Huis & Hypotheek

Archief

Kandidaat-koper

 

Van den Berg

 

grijpt alsnog mis

 

Welke Beheer heeft de merkenrechten, domeinnamen en franchiseovereenkomsten van Huis & Hypotheek overgenomen van Optima. Het Noord-Hollandse bedrijf bleek daarvoor uiteindelijk meer geld te willen neertellen dan de franchisenemers van de keten.

 

Het bericht komt amper twee maanden na de aankondiging dat franchisenemer René van den Berg (Tilburg) een akkoord had gesloten met Optima. Dat leidde bij de overige franchisenemers echter tot verdeeldheid. "Voor Van den Berg was dat reden om zijn optie uiteindelijk niet te lichten", zegt Dave Smits, lid van de franchiseraad bij Huis & Hypotheek. Daarna is opnieuw een biedingsronde gestart, waarbij ook de gezamenlijke franchisenemers zich als kandidaat-kopers meldden.

 

Volgens Optima-eigenaar Klaas Dekker heeft Welke simpelweg meer geboden voor Huis & Hypotheek dan de andere kandidaten. Hoe hoog dat bod was, wil Dekker niet zeggen. "Onze schuld is in elk geval met _ 10 mln verkleind."

 

Optima verkeert al enige tijd in zwaar weer; vorig jaar moest het intermediairbedrijf noodgedwongen VerzekeringsUnie, volmachtdochter AssuradeurenHuys en van SupportVerzekerd afstaan aan ASR.

 

Formulespoor

Zwaan stelt nadrukkelijk niet de gehele formule inclusief schulden en medewerkers over te nemen.

 

"Wij hebben met Welke Financiële Diensten anderhalf jaar gelden afstand genomen van het concept serviceproviding. We zitten nu veel meer op het formulespoor", aldus Zwaan. "Met Huis & Hypotheek hebben we nu ook een model voor adviseurs die met een landelijk label willen werken." De franchiseformule zal naast de bestaande Welke-formule in de organisatie worden ingepast.

 

Huis & Hypotheek telt 38 vestigingen; bij Welke Financiële Diensten zijn circa 200 kantoren aangesloten.

 

Reageer op dit artikel