nieuws

Vorstperiode debet aan 1.800 extra schades bij Interpolis

Archief

Achmea-dochter Interpolis heeft in de afgelopen weken zo’n 1.800 schademeldingen binnengekregen als gevolg van het winterse weer. Het daarmee gemoeide schadebedrag wordt geschat op een kleine _ 1,4 mln.

 

"Nu de dooi is ingevallen, worden veel schades zichtbaar", aldus de Tilburgse maatschappij. "Bevroren waterleidingen springen pas wanneer de leiding ontdooit." Veel schades zijn daarnaast ontstaan door sneeuw die via het dak naar binnen was gedrongen. Interpolis ontving de meeste meldingen uit Noord-Brabant, Limburg en Gelderland.

 

Het einde van de strenge vorstperiode heeft ook geleid tot een hausse aan zinkende schepen, (woonboten, plezierjachten en een sleepboot), veelal omdat kapotgevroren waterleidingen weer ontdooiden en de schepen vol met water liepen.

 

Reageer op dit artikel