nieuws

Voorlopig geen zicht op nieuwe cao voor Delta Lloyd

Archief

De onderhandelingen over een nieuwe cao en een nieuw sociaal plan voor Delta Lloyd zitten in een impasse. De vakorganisaties hebben een eindbod neergelegd, dat door Delta Lloyd is afgewezen en vervangen door een eigen eindbod. Voorlopig is er nog geen zicht op een akkoord. De bonden gaan nu in gesprek met hun achterban.

Voorlopig geen zicht op nieuwe cao voor Delta Lloyd

Struikelblok vormen de loonontwikkeling (gekoppeld aan de looptijd van de cao) en de opeenvolging van tijdelijke contracten. De bonden stellen een looptijd van een jaar voor en een structurele loonsverhoging van 1,25% per 1 januari 2012 en nog eens 1% per 1 juli 2012. Ook vinden ze dat, als er sprake is van een vaste formatieplaats en goed functioneren, er na één jaar tijdelijk contract niet nog een keer een tijdelijk contract mag worden gegeven, maar een contract voor onbepaalde tijd.
Delta Lloyd wil een looptijd van anderhalf jaar en daaraan gekoppeld een loonsverhoging met 1,25 % per 1 januari 2012 en en met 1% per 1 september 2012. Over de opeenvolging van de tijdelijke contracten is Delta Lloyd het met de bonden eens, maar met een aanvullende voorwaarde, namelijk dat er geen voornemen mag bestaan om de betreffende formatieplaats op korte termijn te laten verdwijnen.
De komende weken zullen de bonden ledenconsultaties houden in de vestigingen van Delta Lloyd in Zwolle, Arnhem, Amsterdam, Rotterdam en Helmond.

Reageer op dit artikel