nieuws

Veel reuring over uitvaart en provisieverbod Het rondetafelgesprek

Archief

over uitvaartverzekeringen en provisie van vorige week leverde veel reacties op AMweb op

Maar liefst honderd bezoekers mengden zich in de discussie op de website van AM. De hoorzitting werd interessant op het moment dat Elly Blanksma (CDA) aan Ardanta en Dela vroeg: "Stel dat wij hier met zijn allen besluiten dat er een provi sieverbod ingesteld wordt op uitvaartverzekeringen. Wat verandert er dan morgen voor uw klant en uw onder neming?" Waar Ardanta als tussenpersonenmaatschappij eerder de oplossing ziet in de ondersteuning van het intermediair bij de ontwikkeling van een ander businessmodel, zal een provisieverbod uiteindelijk leiden tot een versterking van de eigen loondienstorganisatie bij zowel Ardanta als Dela. Reden voor de AMweb-bezoekers om hun mening op de site te verkondigen. De afwezigheid van Adfiz en OvFD en de aanwezigheid van Edwin Herdink van de Commissie CFD bij het ronde tafelgesprek leidde op AMweb opnieuw tot de nodige discussie over de niet-eensgezinde intermediaire lobby. Ook Arno Dolders, algemeen directeur van Legal & General, verwoordde dit in zijn blog ‘Intermediair verenigt u’. Meest gelezen Het bericht ‘De Jager schiet op kennisniveau adviseurs’ bracht eveneens veel reacties teweeg (60), maar was niet het meest gelezen bericht de afgelopen twee weken op AMweb. Dat was ‘Ditzo doet zorgproductie ASR ontploffen’, gevolgd door ‘Omstreden pensioenadviseur failliet’ en ‘Opnieuw boete voor Briljant Advies uit Enschede’. De rij werd gesloten met respectievelijk op plaats vier en vijf ‘Loondienstbedrijf zal profiteren van provisieverbod’ en ‘Hypotheekaanbieder heeft lak aan gedragscode’. De reacties op het bericht dat ONVZ direct sluiten mogelijk maakt op de site, vormden dit keer de aanleiding voor de peiling. hebben groot gelijk handelen meer uit frustratie dan uit klantbelang zijn niet meer van deze tijd helpen het imago van de adviseur verder om zeep 0 75 150 225 300 375 450 525 Social media Op Twitter was #provisieverbod naar aanleiding van het rondetafelgesprek misschien geen trending topic, maar wel het meest besproken door de ver zekeringsbranche de afgelopen periode. Ook de AMweb-bezoekers roeren zich via social media. De LinkedIn-groep telt bijna 1.300 leden en het aantal Twitter-volgers bedraagt bijna 2.400.

Reageer op dit artikel