nieuws

Univé wil zeggenschap over herverzekeraars

Archief

Coöperatie Univé is van plan zeggenschap te verkrijgen over de twee herverzekeraars Univé Her en Univé Stormher. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft hierover begin februari een melding ontvangen en stelt belanghebbenden in de gelegenheid om hier opmerkingen over in te dienen.

Univé wil zeggenschap over herverzekeraars

Volgens Univé moet de voorgenomen integratie van de herverzekeraars binnen Univé worden gezien in het licht van de verzelfstandiging van de Univé-organisatie die op 1 januari een feit is geworden. "In overleg met de regionale Univé's wordt een nieuwe governancestructuur opgesteld, met meer zeggenschap voor de leden, zoals het een coöperatie betaamt", aldus communicatiemanager Andrea van Gemst. "De hele Univé-organisatie wordt opnieuw ingericht."
Eerder is in dit kader besloten dat Univé expertiseorganisatie Compander de dienstverlening aan derden moet afbouwen en voortaan uitsluitend in opdracht van Univé werkt, onder een nieuwe naam: Univé Expertise Services.

Reageer op dit artikel