nieuws

Unigarant breidt dekking E-bikepolis uit

Archief

Unigarant heeft de E-bikeverzekering vernieuwd. De belangrijkste wijziging betreft een uitgebreide dekking Diefstal en BeschadigingPlus, waarbij de fietser niet alleen is verzekerd voor diefstal en beschadiging, maar ook voor verhaalsrechtsbijstand en ongevallen. Daarnaast is ook schade aan de accu en pechhulp meeverzekerd.

Unigarant breidt dekking E-bikepolis uit

Bij verhaalsrechtsbijstand zorgt Unigarant ervoor dat (letsel)schade door de schuld van iemand anders, wordt verhaald op de aansprakelijke verkeersdeelnemer. De ongevallenverzekering keert uit bij overlijden of blijvende invaliditeit van de verzekerde als gevolg van een ongeval. Met de Unigarant Pechhulp kunnen verzekerden rekenen op hulp wanneer zij stranden met hun E-bike. Als snelle reparatie ter plekke niet mogelijk is, worden E-bike en berijder naar de tweewielerspecialist of naar huis gebracht. Unigarant Pechhulp wordt uitgevoerd door de ANWB.
De vernieuwingen gelden voor zowel de 3- en 5 jaars verzekering als voor de doorlopende verzekering. De premie voor de E-bikeverzekering wordt per 1 maart niet meer alleen gebaseerd op de gekozen dekking en de regio waar de verzekerde woont, maar ook op de waarde van de E-bike. Tot op heden hadden E-bikes van bijvoorbeeld € 1.500 en € 3.000 eenzelfde premie. De nieuwe dekking Diefstal en BeschadigingPlus geldt ook voor 'gewone' fietsen.

Reageer op dit artikel